Objavljeno:

Prihranek električne energije

Pomemben je prihranek v primerjavi z običajnimi metal-halidne oz. flourescentnimi lučmi.
Medtem ko takoj pričnete z zmanjševanjem porabe električne energije za vsaj 50%.

Povečanje prihranka s pomočjo inteligence

To dosežemo z dodatnim senzorjem v lučeh, s katerimi luči samodejno uravnavajo konstantno svetilnost glede na zunanjo svetlobo ali zatemnijo prostor glede na ne-prisotnost osebja v prostoru. Prevečkrat obstoječe luči nepotrebno svetijo s polno močjo neupoštevajoč dnevno svetlobo skozi strešna ali stranska okna in neprisotnost osebja v prostoru.

Pripočljivo za velike hale itd.

Ohranjanje okolja

V povprečju naj bi vsaka proizvedena kWh pripomogla k nastanku 0.43 kg ogljikovega dioksida. S tega je razvidno da z zmanjšanjem porabe električne energije prispevamo k manjšemu izpustu CO2 v okolje.
Samo ena 400 W svetilka, katera deluje 24 ur, 7 dni na teden. 52 tednov v letu posredno proizvede 1.69 tone CO2 na letni ravni.
Družinski avto, kot je Renault Megane, bi moral prevoziti 14083 km, da bi proizvedel enako količino CO2, kar je za mnogo ljudi njihova letna kilometrina. Takšna emisija je prav tako ekvivalentna izpustom mednarodnega leta iz Londona v Denver (ZDA) in nazaj.

Prednosti LED svetil

  • LED zmanjšuje stroške električne energije na svetilih za minimalno 50%, v določenih primerih pa tudi preko 80%.
  • Pri tem poveča svetilnost z izboljšanim barvnim spektrom svetlobe, kar je nadvse pomembno pri povečani skrbi za varnost pri delu in upoštevanju zakonskih zahtev osvetlitve delovnega prostora.
  • Dodatni prihranki so možni ob dejstvu, da svetilka proizvaja le toliko svetlobe kolikor je v danem trenutku potrebno – v odvisnosti od količine dnevne svetlobe v prostoru, kar s klasično izvedbe svetil ni mogoče. Poleg tega je svetilka lahko opremljena tudi s senzorji prisotnosti, kar omogoča samodejni izklop luči – 100% prihranek!
  • Posredno proizvedejo manj CO2 emisij, s čimer pripomorete k manjšemu segrevanju ozračja in manjšemu davku na CO2.
  • Prekinitev osvetlitve, oziroma dolgih čakalnih dob po ponovnem vklopu reflektorjev ni več, saj LED svetilke po vklopu takoj zasvetijo.
  • Življenska doba naših LED svetilk  je 50.000ur in več
  • Luč se ne segreva (manjši strošek hlajenja – klimatizacije)

Zadnje novice

Predstavitev top produktov

LED svetila in prihranki

Sploše tehnične informacije